A D V E R T E N T I E 

Onverwoestbaar hondenspeelgoed getest! De 10 beste op een rij!

Heb jij een hond die graag zijn tanden zet in zijn speelgoed en daar vervolgens niets meer van heel laat? Dan is onverwoestbaar hondenspeelgoed een must!

Geen hond is hetzelfde, maar de echte kauwers hebben één ding gemeen: ze kunnen hun speelgoed nog geen minuut heel houden. Speciaal voor de baasjes van deze rauwkauwers (ja jij) hebben we een aantal hondenspeeltjes getest en criteria op een rij gezet in jouw zoektocht naar goed én onverwoestbaar hondenspeelgoed.
Brindle Redactie

Brindle Redactie

Onverwoestbaar hondenspeelgoed getest

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Kun je niet wachten? Hier alvast het beste sterke speelgoed op een rij:

Liever eerst onze testuitslagen lezen? Lees dan verder onder deze lijst.

Hoe herken je onverwoestbaar hondenspeelgoed?

Staat jouw hond bovenaan in het Nationaal Kauwkampioenschap? Dan heb je ongetwijfeld al bergen hondenspeelgoed de revue zien passeren. De één nog sneller verslonden dan de andere. Maar, waarom duurt het bij het ene speeltje langer dan de andere? Ligt dat aan het materiaal, de vorm of juist hoe je hond met het speeltje omgaat?

Hoe harder het kauwspeelgoed, hoe beter. Toch?

Nee, niets is minder waar. Het materiaal is één van de, zo niet dè, belangrijkste criteria voor het kiezen van onverwoestbaar hondenspeelgoed. Daar waar de hardste speeltjes ongetwijfeld het langst mee gaan, wil dit niet direct zeggen dat dit even veilig is voor je hond.

Denk hierbij aan natuurlijke hondenspeeltjes zoals botten, geweien en hoeven, maar ook de duurzame harde plastic speeltjes en nylon kauwsnacks. Deze zogenaamde duurzame kauwspeeltjes zijn vaak juiste degene waar je hond zijn tanden op stuk bijt. Letterlijk. 

Dierenartsen en huisdier-specialisten zijn het er unaniem over eens dat al dit harde en ogenschijnlijk onverwoestbaar speelgoed erg gevaarlijk kan zijn voor je hond. Met niet alleen afgebroken tanden of kiezen tot gevolg, maar ook verstikking, en schade door versplintering. Hoge dierenarts rekeningen en een gewonde hond zijn dan de vervelende gevolgen.

Welk materiaal is dan wél veilig voor mijn hond?

Gelukkig zijn er ook tal van veilige materialen waar je uit kunt kiezen in je zoektocht naar onverwoestbaar hondenspeelgoed. Materiaal als touw, jute, silicone en zelf kevlar zijn zeer veilig voor je hond, al valt voor de echte kauwers touw en jute niet echt in de categorie onverwoestbaar. Echter er is slechts één materiaal bestand tegen de allersterkste kaken én ook nog eens zeer veilig voor je hond: Rubber!

Let op: Elke hond is anders en gaat anders om met zijn speelgoed. Daarom is het goed om je hond ALTIJD in de gaten te houden als het op zijn speelgoed aan het kauwen is.

Vuistregel voor het kiezen van het juiste kauwspeelgoed

Stel je staat in de dierenwinkel en je wilt een nieuw speeltje kopen voor je hond. Hoe weet je dan dat je hond zijn tanden niet kapot bijt op het speeltje? Hiervoor is een vuistregel als het gaat om veilig hondenspeelgoed: Als het speeltje té hard is om een kortstondig deukje met je vingernagel te maken, dan is het te moeilijk om het als kauwspeeltje te gebruiken.

Onverwoestbaar hondenspeelgoed: De testuitslagen!

Onze testhond Rock is een echte kauwer. Tennisballen, knuffels, touwen en ander speelgoed zijn niet veilig in zijn kaken en worden binnen de minuut tot stukken gescheurd. Daarom hebben we drie van speeltjes uit deze lijst aan Rock gegeven om te testen. Namelijk de KONG Extreme, HURLEY Zogoflex en de KONG Corestrength Ball. We hebben Rock een tijdje met dit speelgoed laten spelen en we zijn tot de volgende conclusies gekomen:

1. KONG Extreme

Zoek je veelzijdig én onverwoestbaar hondenspeelgoed, dan is de KONG Extreme onze nummer 1 keuze!

2. KONG Corestrength Ball

Prima stevige ball en de favoriet van elke hond!

3. WestPaw Zogoflex Hurley

Een zeer fijn, duurzaam kauwbot dat moeilijk kapot te krijgen is.

A D V E R T E N T I E 

1. KONG Extreme, Onze keus als het gaat om onverwoestbaar hondenspeelgoed.

Heb jij een hardnekkige kauwer? Dan is KONG jouw merk! Wereldwijd een van de beste merken als het aankomt op onverwoestbaar hondenspeelgoed. Rock krijgt het in ieder geval niet kapot. Deze KONG gaat namelijk al jaren mee.

Naast dat een KONG Extreme perfect kauwspeelgoed is, heeft het ook nog eens beloon-, speel- en trainfunctie en stimuleert het de mentale en fysieke gezondheid van je hond.

Meer respect voor zijn speelgoed

Je kunt de KONG vullen met allerlei verse of bevroren lekkernijen waar je hond uren zoet mee is. Gebruik het als beloning of als lekkere traktatie.

Door het eruit likken van de vulling zal je hond niet alleen gefocust zijn op het kapot kauwen van de KONG en verbetert het de levensduur van het speelgoed.

Ook zal je hond, althans dat is wat wij hebben gemerkt bij Rock, met veel meer respect omgaan met zijn speelgoed. Hij leert namelijk dat zijn KONG niet alleen voor zijn kauwbehoefte is, maar ook andere functies heeft. Het speelgoed gaat dan niet alleen langer mee, het stimuleert hem mentaal ook nog eens.

Onvoorspelbare vorm = urenlang speelplezier

Als je hond niet op zijn KONG kauwt of vulling eruit eet is het ook een perfect speeltje om mee te apporteren. Je hond zal het apporteren met een KONG geweldig vinden, want de speciale vorm van de KONG zorgt ervoor dat stuiteren onvoorspelbaar wordt. Urenlang speelplezier en vermoeide hond tot gevolg.

De KONG is gemaakt van een speciaal soort natuurlijk rubber en daardoor erg flexibel, maar toch ook bestand tegen scheuren en afbreken. Rock krijgt de KONG in ieder geval met geen mogelijkheid kapot. Zijn KONG gaat al bijna 6 jaar mee!  

Mede door de veelzijdigheid én het robuuste materiaal is de KONG Extreme onze keus als het gaat om onverwoestbaar hondenspeelgoed. De KONG is in vele maten en kleuren te verkrijgen, dus voor elk hondenras wat wils!

Voordelen van de KONG Extreme

172 reviews op bol.com (4.4/5)
4.4/5

Overig onverwoestbaar hondenspeelgoed van KONG:

€16,49
€21,49
Op voorraad

2. KONG Corestrength. Onze nummer 2 en Rock z'n nummer 1

Een ander KONG product dat we aan de tand hebben gevoeld is de KONG Corestrength Ball. Rock is namelijk verzot op ballen, maar tennisballen zijn in zijn kaken niet veilig en binnen luttele seconden kapot.

Daarom viel ons oog op de KONG Corestrength Ball. Ogenschijnlijk onverwoestbaar, want van KONG, en een speciale buitenkant dat tanden en tandvlees gezond houdt.

A D V E R T E N T I E 

De bal is gemaakt van diverse lagen en heeft een verharde kern. De bal is bestaat voor 80% uit rubber en voor 20% uit kunststof. De buitenkant heeft een gebit reinigende functie door de speciale ribbels. Dit geeft ook nog eens meer grip in de bek van je hond.

Tijdens het testen merkten we dat Rock de lettertjes aan de buitenkant (die zorgen voor de ribbels) vrij snel kapot kreeg. Zijn eerste reactie bij een bal is natuurlijk om het kapot te kauwen en dat lukte aardig. De dagen erna zagen we wel dat hij dit steeds minder voor elkaar kreeg, waarschijnlijk omdat hij het kauwen wel voldoende vond.

Rock + Bal = Onafscheidelijk

Na een paar weken merken we nog steeds dat hij deze als favoriet heeft, waarschijnlijk omdat het een bal is. Slapen, spelen, showen is wat hij ermee doet. Zitten wij op de bank, dan brengt hij deze bal toch echt het liefst naar zijn baasjes. Dit doet hij ook met de KONG Extreme en het Zogoflex kauwbot, alleen iets toch iets minder vaak.

Voordelen KONG Corestrength Ball

KONG Corestrength Ball: Voor ons de nummer 2, voor Rock de nummer 1.

Mede doordat deze bal iets minder functies heeft en in het begin wat kleine stukjes loslieten vinden wij deze iets minder geschikt als speelgoed dan de KONG Extreme. Echter doordat Rock er zo verzot op is, vinden wij het een goede nummer 2.

Ook deze bal komt in diverse maten en vormen (ook als bot verkrijgbaar) en heeft een opvallende kleur zodat het makkelijk terug te vinden is. Check op Bol.com de meest actuele voorraad en prijs.

1 review op bol.com (5/5)
5/5

3. WestPaw Zogoflex Hurley

De Zogoflex Hurley van West Paw is speciaal gemaakt voor de echte kauwers en het perfecte alternatief voor honden die graag op stokken kauwen. Het materiaal is niet te hard en flexibel genoeg om te buigen.

Rock is een echte stokkenkauwer en bijt ze het liefst direct kapot. Bij het openen van de verpakking was hij direct gek op dit kauwbot.

In eerste instantie had ik dit niet verwacht omdat we een week ervoor de hierboven genoemde KONG Corestrength Ball hadden gegeven en hij daar nog steeds onafscheidelijk van was.

Deze WestPaw Zogoflex is inmiddels een van zijn favorieten geworden. Persoonlijk denk ik dat dit komt omdat deze vorm iets anders is dan de andere twee en hij dus graag op stokken kauwt. Ik denk ook dat met dit bot aan zijn kauwbehoefte wordt voldaan. het heeft qua weerstand en flexibiliteit veel weg van de KONG Extreme.  

A D V E R T E N T I E 

Flexibel en stevig materiaal

Het materiaal van de WestPaw Zogoflex Hurley is zeer buigzaam en erg stevig. Ook na een paar weken heeft Rock dit kauwbot nog niet kapot gekregen. 

Wel zien we, na een tijdje, dat bij het buigen hier en daar een scheurtje ontstaat, maar dit heeft vooralsnog geen invloed op de weerstand van het bot. Er laten in ieder geval geen stukjes los.

Dit kauwbot is gemaakt van 100% duurzaam Zogoflex-materiaal. West Paw recyclet oude Zogoflex speeltjes, door ze te vermalen en opnieuw in vorm te gieten. Erg duurzaam dus!

Naast het kauwbot heeft WestPaw ook nog een kauwbal binnen de Zogoflex-lijn. Wij hebben gekozen voor het bot omdat wij al redelijk veel ballen voor Rock hebben gekocht in het verleden en afwisseling zochten.

Blijft drijven en makkelijk te apporteren

Ook de waterratten (Rock niet) onder de honden zullen dit speeltje geweldig vinden, want het bot blijft drijven. Daarom is dit speeltje erg prettig om tijdens een warme zomerdag te gebruiken.

Voordelen WestPaw Zogoflex Hurley

Minpunten WestPaw Zogoflex Hurley

4 reviews op bol.com (5/5)
5/5

Overige aanbevelingen in onverwoestbaar hondenspeelgoed

Bovenstaande opties hebben we zelf getest en daardoor hebben we een goede indruk gekregen van het materiaal, de flexibiliteit van het speeltje en hoe onze hond er op reageert. Maar er zijn natuurlijk ook nog een heleboel andere speeltjes die gerust het label onverwoestbaar mogen dragen. Daarom hebben wij de 5 beste onverwoestbare hondenspeeltjes van Bol.com op een rij gezet.

1. Chuckit Ultra Ball

111 reviews op bol.com (4.8/5)
4.8/5
Op Bol.com lees je veel goede recensies over deze rubberen bal en dan met name over de stevigheid, het is een lichtgewicht bal dat makkelijk blijft drijven en stuitert makkelijk.

2. Beeztees Rubber Massagebal

65 reviews op bol.com (4.4/5)
4.4/5
Een functionele stevige rubberen bal die tanden op spelenderwijs schoonmaakt. Deze bal heeft tevens een mintsmaak waardoor de bal aantrekkelijk blijft voor je hond.

3. Beeztees Sumo Team

19 reviews op bol.com (4,8/5)
4.8/5
Samen spelen met je hond wordt echt leuk met deze SUMO team van Beeztees. Dit trekspeeltje is zeer sterk en gemaakt van natuurlijk rubber. Door de unieke vorm ook een tandreinigende functie.

4. Happy Pet Grubber Voetbal

34 reviews op bol.com (4.6/5)
4.6/5

Uniek design geschikt als trekspeeltje, maar ook voor apporteren. Erg stevig materiaal (natuurlijk rubber). Deze voetbal stuitert alle kanten op en dat maakt het spelen onvoorspelbaar. Veel mensen raden deze aan.

5. Bumpies Giant Mint Caribbean

1 review op bol.com (5/5)
5/5

Vergelijkbaar met de KONG Extreme, want je kunt deze Bumpies vullen met brokjes en andere lekkernijen. Gemaakt van 80% natuurlijk rubber, is sterk en heeft een heerlijk mintsmaakje.

Wat is jouw ervaring als het gaat om onverwoestbaar hondenspeelgoed?

Met dit artikel hopen we je een heel eind op weg te hebben geholpen en wij zijn dan ook erg benieuwd welk speeltje bij jouw hond het langste heel blijft. Laat het weten in een reactie hieronder. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

7 reacties

 1. 4. Happy Pet Grubber Voetbal.
  Jullie zeggen zelf al dat deze niet uitgeprobeerd is. Ik heb hem toch gekocht en binnen 11 minuten (tijd tussen aflevering en foto maken van defect) had onze pup van 8 mnd oud de stukjes in zijn bek en de scheuren zaten in het speelgoed. Meteen weer afgepakt en teruggestuurd, even afwachten of we ons geld terug krijgen maar wij geven de onverwoestbare Kong maar weer.

  1. Beeztees voor onze staff gekocht, binnen 2 dagen had hij de nopjes er tussen uit lopen knagen..
   De chuckit bal hebben wij ook, deze is ook nog intact! Wij hebben alleen een iets andere versie hiervan ( groen)
   En natuurlijk de xxl extreme Kong, blijft hier ook favoriet. Even een tip, kijk uit met het nylabone! De stukjes die er vanaf komen blijken niet zo onschuldig, er zijn al heel wat honden geopereerd vanwege blokkades in de darmen en ontstekingen.

 2. Wij zijn voor onze 2 old english bulldogs dol op de chuckit ballen!
  De meeste speeltjes worden gesloopt, maar zowel de Kong als de chukit ballen blijven heel, zelfs na lang en intensief gebruik!

 3. Happy Pet Grubber Voetbal gekocht. Binnen 10 minuten had onze labradoodle hem doorgebeten. Helaas toch niet zo onverwoestbaar!
  Het enige wat tot nu toe heel is gebleven is de Kong extreme!

 4. Mijn Leonberger en Landseer zijn verzot op kauwspeeltjes, waarbij tennisballen veruit op de eerste plaats staan. Helaas overleeft zo’n bal de eerste speelminuut niet, net zoals eigenlijk het meeste andere speelgoed. Het jammere is dat ze niet alleen de speeltjes stukbijten (op zich vind ik dat niet zo erg), maar ze eten de stukjes ook op. En dat kan natuurlijk niet. Kong, Beeztees, WestPaw … het gaat er allemaal aan, en meestal ook erin. De honden vinden het zalig om met de bal (of een ander stuk speelgoed) te spelen, maar het eindigt vaak na enkele minuten met ik die de bal afneem en weggooi omdat ze de stukjes opeten. Ik probeer de honden al jaren te trainen op het niet opeten, maar dat lukt absoluut niet. Misschien iemand die daar een tip voor heeft? De tuin ligt ook vol met touwballen, trektouwen … maar dat vinden ze bijlange niet zo interessant. Ik vind het zo jammer voor de honden dat ik heel vaak hun spel moet bederven, maar het is me geen operatie waard.

 5. Wij kopen voor onze american bulldog altijd beeztees de sumo collectie. Deze gaan met onze joekel het langst mee. En de zacht rubbere balletjes van kong (met een heel fijn piepje erin) gaan ook best lang mee. Al is dat piepje godzijdank vaak redelijk snel kapot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen