A D V E R T E N T I E 

Een KONG vullen? Vijf gezonde recepten waar je hond direct gek op is!

Een KONG vullen met een heerlijke traktatie kan je hond uren bezighouden. Dit is niet alleen goed voor zijn vermaak, maar zorgt ook voor extra mentale stimulatie. Het is namelijk bewezen dat een (gevulde) KONG erg effectief kan zijn bij het kalmeren van honden met (verlatings)angst, het vermoeien van hyperactieve honden, het kalmeren van angstige honden, maar kan ook helpen bij zindelijkheidstraining.
Brindle Redactie

Brindle Redactie

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Overige voordelen van een KONG vullen:

KONG vullen = oneindig veel mogelijkheden

Nu zijn er ontelbaar veel opties om je KONG te vullen. Je kunt een KONG vullen met allerlei losse traktaties, brokjes, blikvoer, vers vlees of groenten, maar ook met pindakaas of verschillende vis- en vleesvullingen. Je kunt een KONG vullen met diverse lagen of juist invriezen. Kortom: legio mogelijkheden.

Natuurlijk zijn er ook genoeg ‘slechte’ vullingen met suiker en zout. Maar zoals iedere hondeneigenaar willen we alleen het beste voor onze hond. Daarom delen wij in dit artikel vijf gezonde en natuurlijke manieren om een KONG te vullen.

1. KONG Extreme

Zoek je veelzijdig én onverwoestbaar hondenspeelgoed, dan is de KONG Extreme onze nummer 1 keuze!

De ultieme opbouw van een gevulde KONG

Wij bouwen de KONG het liefst op in meerdere lagen, bestaande uit knapperig, voedzaam en het ‘cement’. Het knapperige en voedzame mengen we met elkaar en we vullen het af met iets plakkerig zodat de inhoud er niet makkelijk uit valt.

Gezonde KONG recepten #1:

Appel, sperziebonen en tonijn

Voor deze vulling zijn we de volgende ingrediënten nodig:

Onze hond, een American Stafford genaamd Rock, is gék op deze vulling. Zijn favoriete fruit en groente afgedicht met een laagje tonijn bezorgen hem urenlang plezier.

Voor deze vulling snijden we een halve appel in blokjes en koken we een handjevol sperziebonen.  Dit mixen we en stoppen we in de KONG en dichten we af met een half blikje tonijn op water.

Let op dat je niet kiest voor tonijn in olijfolie of met zout. Check altijd eerst de verpakking als je het niet zeker weet. Je kunt de tonijn wat vaster maken door het te mixen met een beetje yoghurt.

Wist je dat sperziebonen een van de populairste groenten zijn onder hondeneigenaren? We hebben onlangs dit onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat 262 van 656 deelnemers hun hond sperziebonen geeft.

Gezonde KONG recepten #2:

Banaan, blauwe bes en pindakaas

Voor deze vulling zijn we de volgende ingrediënten nodig:

Prak een banaan, mag ook in stukjes en meng dit met de blauwe bessen. Vul de KONG met deze vulling en dicht het af met een eetlepel pindakaas. Kies voor een pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout. Je kunt ook kiezen voor deze ‘All Natural Pindakaas’ van KONG.

Gezonde KONG recepten #3:

Doperwten, wortelen, gekookte kip en zoete aardappelpuree

Deze KONG vulling is supergezond en zeer voedzaam. Voor deze vulling heb je deze ingrediënten nodig:

Snijd de wortelen fijn en kook de kip en de zoete aardappel apart van elkaar gaar. Wanneer de kip gaar is kun je ze in blokjes hakken of met twee vorken de kip uit elkaar halen. 

Prak de zoete aardappel fijn en zorg eventueel met wat kookvocht voor een smeuïg papje. Vul vervolgens de KONG met de afgekoelde kip, wortel en de doperwten en vul deze af met de afgekoelde zoete aardappelpuree.

Wist je dat wortelen, zoete aardappel en doperwten alle drie in ons lijstje van de beste groenten voor honden staan? 

Gezonde KONG recepten #4:

Aardbeien, blauwe bes en yoghurt (+ vriezer)

Deze vulling is ideaal als zomertraktatie, want we gaan de KONG samen met de vulling invriezen! Heerlijk om je hond mee te laten afkoelen op een warme dag! Voor deze vulling heb je het volgende nodig:

Snijd de aardbeien in kleine stukjes of prak ze fijn, wat je zelf prettiger vindt. Doe ze samen met de blauwe bes in de KONG en vul het af met Griekse yoghurt. Leg het vervolgens minimaal één dag in de vriezer voor je het aan je hond gaat geven.

Gezonde KONG recepten #5:

Zilvervlies rijst, komkommer en wortelpuree.

Voedzaam, gezond, knapperig en urenlang plezier. Daar staat deze vulling garant voor! De rijst in combinatie met de wortelpuree maakt het leeglikken van de KONG een hele uitdaging.

Kook de rijst tot deze gaar is. Doe hetzelfde met de wortels en zorg hierbij dat de wortels makkelijk te prakken zijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes, meng dit met de geprakte wortels en stop dit samen met het zilvervlies rijst in de KONG. Likplezier gegarandeerd.

Overige gezonde KONG ingrediënten

Afwisseling is belangrijk als je je hond iets extra’s geeft. Daarom kun je gemakkelijk wisselen tussen de vijf recepten die we hier boven hebben genoemd. Maar je kunt het ook afwisselen met de volgende ingrediënten:

Een KONG vullen? Luister naar je hond

Net als mensen hebben ook honden favoriete ingrediënten. De één vindt wortel minder aantrekkelijk dan de andere en de ander vindt appel niet lekker. Luister daarom naar je hond. Jij weet wat hij of zij lekker vindt en vul daarmee de KONG. Zorg wel dat je weet wat je hond wel of niet mag hebben.

Hoe vaak moet ik de KONG vullen?

Een KONG kun je natuurlijk zo vaak vullen als je wilt. Maar om ervoor te zorgen dat het écht een beloning wordt en dat het niet gaat vervelen kun je de KONG minimaal 1 of 2 keer per week vullen met een lekkere traktatie.

Waarmee vul jij de KONG het liefst?

Laat ons jouw favoriete recept weten in de reacties onder deze blog. De eerste drie recepten nemen wij, namens jou, op in dit artikel. We zijn erg benieuwd!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 15

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen