A D V E R T E N T I E 

Dit zijn de 10 beste denkspelletjes voor honden

Merk jij dat je hond snel verveelt raakt tijdens het spelen? Of is hij niet meer geïnteresseerd in zijn eten? Dan zijn dit tekenen dat hij of zij niet genoeg uitgedaagd wordt tijdens het spelen of eten. Tijd voor iets anders! In dit artikel delen we onze uitgebreide visie op 6 beloning- en denkspelletjes voor honden. Zijn deze 6 niet genoeg dan hebben we nog 4 extra opties. Geen zin om extra geld uit te geven? We delen ook een link naar ons Pinterest-bord met meer dan 50 artikelen over hersenwerk voor honden.
Brindle Redactie

Brindle Redactie

Dit zijn de 10 beste denkspelletjes voor honden

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Alvast de beste denkspelletjes voor honden op een rij:

Waarom zijn denkspelletjes voor honden zo noodzakelijk?

Er zijn een aantal redenen waarom hersenwerk voor honden belangrijk is. Naast dat het zorgt voor uitdaging voor je hond, gaat het ook verveling tegen en dit heeft effect op het gedrag van de hond.

Bij Brindle hebben we het al vaker gehad over het oergedrag van honden. Al zijn ze nog zo gedomesticeerd, een hond is diep van binnen nog de hond die hij ooit was. Zoals een Kooikerhond nog graag mag jagen op eenden en ganzen en de Hollandse Herder zich nog uitstekend leent voor een patrouillerende functie

Expert op dit gebied en Hondengedragscoach Lisse van de Groep meldt op haar website: “Tegenwoordig “moeten” onze honden niet zoveel meer en zie je dat veel honden zich vervelen. En vergis je niet: verveling kan zelfs leiden tot gedragsproblematiek als verlatingsangst, agressie of angst! Het is dus belangrijk dat je je hond iets te doen geeft en hem voor een leuke uitdaging zet. Je doet hem er echt een plezier mee.”

Kortom: denkspelletjes stimuleren het oergedrag van honden en gaan verveling tegen, waardoor diverse gedragsproblemen achterwege kunnen blijven.

A D V E R T E N T I E 

Wat voor denkspelletjes zijn er voor honden?

Je zou natuurlijk zelf denkspelletjes voor je hond kunnen bedenken, kost niets en zijn vaak simpel te maken. We hebben een Pinterest-bord gemaakt met daarop meer dan 50 verschillende gratis denkspelletjes voor honden.

Maar we hebben ook een lijst gemaakt met diverse soorten denkspelletjes die je kunt kopen bij webwinkels zoals Bol.com. De denkspelletjes op deze lijst lopen uiteen van een KONG Extreme (multifunctioneel) tot een interactief bot met een app (ja echt waar). Bekijk hier onze top 10 denkspelletjes voor honden!

1. Dogbuttons van Petify Premium

Beoordelingen:
4.8/5

Praten met je hond wordt nu mogelijk gemaakt via vier praatknoppen: door de zogenaamde Dogbuttons van Petify Premium. Je kan een zin, woord en/of commando toekennen aan 1 bepaalde knop. Je kan dit commando makkelijk met je eigen stem opnemen (10 sec opnametijd). 

Enkele voorbeelden van de functies van deze Dogbuttons: 

Je hond heeft dorst, maar zijn/haar bakje is leeg: met 1 druk op de knop kan je hond je eraan herinneren dat er dringend actie vereist is (water). Je viervoeter verveelt zich: mama, papa: speeltijd! of kom, tijd om te gaan wandelen! Ik heb zo een honger… waar blijven mijn brokjes! Eten, Eten, Etenstijd! 

Dus train je hond om een link te leggen tussen het gebruiken van de knoppen en de daaropvolgende acties, herhaling is hierin essentieel en een beloning bij het gebruik van deze buttons is zeker toegestaan.

De Dogbuttons van Petify Premium zijn nu verkrijgbaar bij Bol.com en krijgen een 4,8/5 sterren. 

A D V E R T E N T I E 

2. Interactieve beloningsbal van Mister Mill

Beoordelingen:
4.5/5

Samen met je viervoeter spelen én hem/haar belonen: dit kan door de interactieve beloningsbal van Mister Mill. 

Je kan eenvoudig kleine beloningen, zoals katten-of hondenbrokjes aan de bal toevoegen door de bovenkant los te schroeven. Je hond of kat kan het voer snel ruiken of zien, want de bal is doorzichtig én het bovenste gedeelte bevat tevens drie gaten, zodat de geur van het droogvoer zich snel verspreidt. 

Een echt denkspelletje voor je hond!

Aan de zijkant van de bal kun je instellen hoeveel moeite je huisdier moet doen voor z’n beloningen door middel van een schuifsysteem. Daarmee wordt het een echt denkspelletje voor je huisdier.

De interactieve beloningsbal is makkelijk te reinigen door middel van warm water en eventueel wat zeepsop. Laat de bal goed drogen, vooraleer je deze terug vult met lekkernijen.

De bal is geschikt voor kleine en middelgrote honden (tot ca. 35 kg.). De bal is gemaakt van duurzaam ABS en polycarbonaat en weegt 237 gram.

De interactieve beloningsbal van Mister Mill is nu verkrijgbaar bij Bol.com en krijgen een 4,5/5 sterren. 

A D V E R T E N T I E 

3. Wickedbone

Beoordelingen:
5/5

We kennen het allemaal: we zijn te druk bezig met het werk, maar onze viervoeter heeft aandacht nodig en wil spelen. Er is een oplossing voor dit probleem: de Wickedbone.

De Wickedbone is een intelligent, automatisch, interactief hondenspeeltje dat via een app met bluetooth bestuurbaar is.

Eens je de Wickedbone in huis hebt gehaald en de app hebt geïnstalleerd, kan je het bot in automatische stand zetten of je kan, zoals bij een videospelletje, het via een joystick via je app (beschikbaar voor iOS en Android) bedienen. 

De laatste optie wordt de drive-modus genoemd. De automatisch stand (Auto Play-modus) heeft maar liefst 12 emotioneel aangedreven systemen, zoals achtervolgend, plagend, vluchtend, etc.

De drive-modus, die je toelaat om de bone via de app te bedienen, biedt 9 bewegingen aan.
Het bot is veilig en duurzaam, want het is gemaakt van polycarbonaat, de sterke en zachte hoes en banden beschermen de klauwen en tanden van je hond, maar niet aan te raden voor agressieve kauwers!

De Wickedbone is verder eenvoudig schoon te maken, aangezien de banden en de beschermhoes verwijderd kunnen worden.

Last but not least: het interactieve speelgoed heeft een lange batterijduur. Het laadt in 1 uur op, werkt langer dan 30 minuten met de App-modus, meer dan 2 uur in interactieve modus en 1 maand in slaapmodus.

Dus, als je geen tijd hebt voor je huisdier, zet de Wickedbone bijvoorbeeld op automatische stand en je viervoeter is weer tevreden.

De Wickedbone met app is nu verkrijgbaar bij Bol.com en krijgen een 4,5/5 sterren. 

A D V E R T E N T I E 

4. Hondenpuzzel van Jara

Nog geen beoordelingen:
0/5

Heb je een viervoeter in huis die zich verveelt, die schrokt als hij/zij eet of ben je gewoon op zoek naar een leuk cadeautje? Dan biedt de hondenpuzzel van Jara de oplossing.

Deze puzzel kan dus voor vele doeleinden worden gebruikt. Hij bevat verschillende vakjes waarin je lekkernijen kan verstoppen. Wanneer je alles in de vakjes hebt verstopt, geef je de puzzel aan je hond of kat en die kan dan op zoek gaan.

Een denkspelletje voor honden dat ook bijdraagt aan de gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat dit het reukvermogen verbetert en de vertering van het eten bevordert, aangezien het dier niet meer gaat schrokken. Schrokken geeft geen voldaan gevoel en hierdoor wordt de kans groter dat hij/zij meer eet dat dan nodig is en dit kan tot overgewicht leiden. Zo draagt dit speelgoed ook bij tot de gezondheid.

De puzzel heeft verder ook een anti-slip onderkant, zodat hij niet wegschuift tijdens het spelen. Daarnaast is de puzzel ook eenvoudig schoon te maken.

De hondenpuzzel van Jara is nu verkrijgbaar bij Bol.com en heeft nog geen beoordeling.

A D V E R T E N T I E 

5. Trixie Dog Activity Memory Trainer

Beoordelingen:
4.5/5

Wil je je hond meer laten nadenken en het nog eens plezierig maken? Dat kan door middel van de Trixie Dog Activity Memory Trainer. De Memory Trainer is een apparaat waar je lekkernijen insteekt. 

Door een druk op de knop van de afstandsbediening valt er wat lekkers uit het apparaat. De truc is dus om de afstandsbediening steeds op een andere plek te leggen. Zo loopt je hond steeds heen en weer en daagt het hem/haar uit om na te denken om een beloning te krijgen.

De beloning stop je eenvoudig in het apparaat door de kap aan de bovenkant te verwijderen en er wordt zelfs een schepje meegeleverd.

De afstandsbediening kan ook bijvoorbeeld op een raam worden geplaatst door de bijgeleverde zuignap of in de tuin (door de bijgeleverde pin).

Materiaal: kunststof
Kleur: wit en groen
Afmeting: ø 20×24 cm 

De automaat werkt op 3 AAA-batterijen en de afstandsbediening op 4 C-Baby batterijen welke geen van alle worden meegeleverd.

6. KONG Extreme

Beoordelingen:
4.4/5

KONG Extreme staat bekend als het perfecte kauwspeelgoed, en is daarmee volgens ons de nummer 1, zoals je kunt lezen in het artikel over Onverwoestbaar Hondenspeelgoed

KONG Extreme heeft naast de onverwoestbaarheid ook nog eens beloon-, speel- en trainfunctie. Spelen en eten met de KONG Extreme stimuleert de mentale en fysieke gezondheid van je hond.

Nummers 7 t/m 10

Zijn de bovenstaande opties niet genoeg of denk je dat er niet genoeg uitdaging in zit voor jouw hond? Dan hebben we nog 4 extra denkspelletjes voor honden van Bol.com voor je op een rij gezet!

7. Go Quality Snuffelmat

9. Adori Snack En Speelmat

8. Hondenspeeltje UFO blauw

10. Beeztees Suprimo

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen