A D V E R T E N T I E 

Dit zijn de beste hondenriemen voor 2022

Een hondenriem is net als een harnas of halsband van belang bij een veilige wandeling met jouw hond. Niet alleen voor het dier zelf ook het baasje moet veilig en comfortabel over straat kunnen. Daarom hebben wij in dit artikel de beste hondenriemen voor 2022 op een rijtje gezet. 
Brindle Redactie

Brindle Redactie

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Wij hebben deze selectie hondenriemen gemaakt omdat wij het belangrijk vinden dat onze lezers een goede keuze maken als het gaat om een lijn of riem. We maken onze selectie op basis van, soort hondenriem, kwaliteit van het materiaal, comfort, toepassingen, prijs en een beetje design. 

Een aantal linkjes in deze blog zijn affiliate-links. Dit wil zeggen dat wij een commissie ontvangen voor elke verkoop via die link.

Vergelijkbare artikelen:

Welk soort hondenriem moet ik kiezen?

Voorop in de keuze voor een hondenriem staan wat ons betreft veiligheid en comfort. Daarom kiezen wij in dit artikel voor enkel vast hondenriemen en niet voor rollijnen. Persoonlijk vinden wij vaste hondenriemen prettiger dan rollijnen/flexlijnen en zijn ze bewezen veiliger. Echter ligt het ook aan hoe je hond zich gedraagt tijdens het wandelen en wat hij of zij met die vrijheid doet.  

Ook is de keuze voor het materiaal erg afhankelijk van het soort hond je hebt. Een kleiner ras heeft niet hetzelfde materiaal of lengte nodig dan een groter ras. Ook is het in dit geval belangrijk om te kijken naar de dikte van de lijn en het gewicht. Voor een kleiner hondje kan een te zware riem niet comfortabel zijn. 

De sluiting vinden wij ook erg belangrijk als het gaat om het kiezen van de beste hondenriemen en dan kijk wij met name hoe deze bevestigd zit. De meeste hondenriemen hebben een veilige musketonhaak, die zowel tegen een stootje kan als wendbaar is.

A D V E R T E N T I E 

Rope Leash van Extreme Dog Gear

Zoek je een stevige, veelzijdige hondenriem? Dan raden wij de Rope Leashes van Extreme Dog Gear aan. Te gebruiken aan elke halsband en geschikt voor elke situatie. Ga je voor een gewone wandeling, hardlopen of fietsen met je hond. Geen probleem met deze riem.

De Rope Leash is gemaakt van de beste, meest duurzame materialen met een langdurige kwaliteit. Gemaakt van touw dat ook wordt gebruikt door bergbeklimmers. Dat wil dus wel wat zeggen. Al is dit niet het enige dat deze riem zo sterk maakt. De speciale bindtechniek van het touw zorgt voor een optimale veiligheid voor jou en je hond.

De Rope Leashes van Extreme Dog Gear zijn beschikbaar in diverse lengtes en kleuren. Er past dus altijd een bij jouw hond. Daarnaast heb je keuze uit diverse bevestigingen voor aan de halsband. Een Autolock Karabijnhaak, een Bull Snap (musketonhaak) en Bull Snap Lock of een Quick Release.

Ook de prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed, de Rope Leash van Extreme Dog Gear is al verkrijgbaar vanaf €10,-

De beste hondenriemen voor 2021 - Extreme Dog Gear

Brute Strength Leren hondenriem

Deze leren hondenuitlaatriem van het merk Brute Strength is geschikt voor alle hondenrassen. Gemaakt van sterk volnerfleer. Volnerfleer is een duurzame en onbehandelde leersoort, gemaakt van gehele koeienhuid en daardoor zeer krachtig. Andere leersoorten verliezen door complexe handelingsprocessen hun kracht vanwege de chemicaliën. Dat is met volnerfleer niet het geval. Dit maakt het tot zeer geschikt materiaal voor hondenriemen.

De leren riem is voorzien van een Bull-Snap Musketonhaak en daardoor makkelijk te bevestigen aan allerlei halsbanden. De Brute Strength Leren Hondenriem is verkrijgbaar bij Bol.com voor €24,95 voor 140cm lengte en komt in bruin en zwart leer.

De beste hondenriemen voor 2021 - Brute Strength

Bully Billows Rope Dog Lead - Wat ons betreft een van de beste hondenriemen van 2022!

Bully Billows staat net als Extreme Dog Gear garant voor zeer hoge kwaliteit. Voor ons springt de Combat Rope Dog Lead er bovenuit. Een kwalitatief zeer sterke hondenriem voor elke soort hond. Deze uit super dicht geweven nylon vervaardigde hondenriem is onder hoge druk getest en kan extreme krachten aan.

Het speciale aan deze hondenriem vinden wij de zogeheten ‘Combat Clip’ voor een snelle en veilige ontgrendeling en vergrendeling aan de halsband. Ook de combat clip is onder druk getest en kan wel 440kg aan. Niet alleen extreem veilig voor jouw hond er is ook aan jou als hondenbezitter gedacht. Het handvat is namelijk zeer comfortabel.

De prijs van de Combat Rope Dog Lead ligt rond de €28,- voor 1,4 meter. Ook verkrijgbaar in diverse kleuren zoals khaki, zwart, oranje, paars, roze en appeltjes groen en meer.

De beste hondenriemen voor 2021 - Bully Billows Rope Dog Lead

Dog's Companion® Verstelbare leren riem

Deze verstelbare leren hondenriem van Dog Companion is handgemaakt van waterafstotend en duurzaam nappa leer. Een erg comfortabele riem voor zowel hond als baas. De leren hondenriem is rond gestikt en voorzien van twee musketonhaken. Deze riem wordt ook wel een politielijn genoemd omdat het een verstelbare lijn heeft. De riem is wat zwaarder dan normale leren hondenriemen en daardoor zeer geschikt voor sterke hondenrassen.

Deze uitlaatriem is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals rood, zwart, bruin, roze, wit en naturel. Je kunt kiezen uit de diktematen 8mm, 10mm en 12mm. De prijs voor een 220cm en 8mm is €52,90.

De beste hondenriemen voor 2021 - Dogs Companion

A D V E R T E N T I E 

Rebel Petz Nylon Hondenriem

De Rebel Petz Nylon Hondenriem is een zeer onderhoudsvriendelijke hondenriem gemaakt van gevlochten nylon en polypropeen. Het voordeel van dit materiaal is dat het goed bestand is tegen water (en zelfs blijft drijven). Ook is deze riem is uitgevoerd met een wendbare musketonhaak. Klanten zeggen dat deze riem erg sterk is en comfortabel in de hand ligt. De lijn is nieuw nog wel wat stijf, maar bij vaker gebruik wordt de honden riem steeds soepeler.

De Rebel Petz hondenriem komt in twee maten. Een van 140cm bij 8mm voor de hondenrassen onder de 25kg en een van 140cm bij 12mm voor de rassen boven de 25kg. Persoonlijk vinden wij de oranje versie het mooist, maar de riem wordt ook geleverd in legergroen, taupe en zwart. Prijs van deze hondenriem is vanaf €19,32

De beste hondenriemen voor 2021 - Rebel Petz

Julius-K9 – Nylon-Rubber Anti Slip Hondenriem

Julius-K9 kennen we natuurlijk van de stevige harnassen, maar ook de hondenriemen zijn van topkwaliteit. Met deze lijn gemaakt van Nylon en daarin geweven rubber heb je optimale grip. Waterdicht en daardoor inzetbaar voor verschillende activiteiten in alle weersomstandigheden. De lijn zelf is erg licht gewicht, maar toch zeer sterk door de unieke combinatie van rubber en nylon.

Verkrijgbaar in verschillende maten en voorzien van twee musketonhaken voor het verstellen van de lengte. Ook de prijs mag er zijn voor deze kwaliteit. €29,95 bij Bol.com.

De beste hondenriemen voor 2021 - Julius-K9

Wat vind jij de beste hondenriem die je anno 2022 kan kopen?

Ga jij liever voor een vaste hondenriem of loop je liever met een rollijn? En welk merk springt er voor jou bovenuit? Laat het ons weten onder ons Instagram-bericht over dit artikel!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen