A D V E R T E N T I E 

30 Instagram hashtags voor je hond (anno 2021)

Het gebruik van de juiste hashtags op Instagram kan het bereik van je posts aanzienlijk vergroten. Dit geldt voor alle soorten accounts. Als ervaringsdeskundige maak ik dit dagelijks mee op het account van mijn eigen hond.

Echter zie ik daar ook dat veel accounts de mogelijkheid om hashtags te plaatsen onbenut laten of niet op de juiste manier toepassen.

Speciaal voor die accounts, en natuurlijk voor jou om de Instagram van jouw hond te laten groeien, heb ik de beste hashtags voor je hond in dit artikel geplaatst.
Brindle Redactie

Brindle Redactie

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Onderzoek heeft uitgewezen dat een bericht met ten minste één hashtag 12,6% meer bereik heeft dan posts zonder hashtag. (bron: Fohr.co)

Ik heb speciaal voor jou uitgezocht welke hashtags het meest gebruikt worden en hoe jij het meeste uit deze hashtags kunt halen en een aantal direct toepasbare tips om het Instagram-account van je hond te laten groeien.

Hieronder een voorbeeld van het aantal weergaven dat je extra kunt krijgen door het toepassen van hashtags.

Maar eerst: Wat zijn Instagram hashtags?

Hashtags zijn onderwerpen die je aan jouw bericht op Instagram kunt toevoegen om zo het bereik van je foto te vergroten. Deze hashtags kunnen worden toegevoegd aan een bericht of geplaatst worden in de reacties.

Op deze hashtags kunnen mensen vervolgens klikken om meer van dezelfde content te ontdekken. Daar worden onder andere het aantal posts, de populaire posts en recente posts onder dat hashtag getoond. Een unieke kans om meer bereik te generen dus.

Gebruikers kunnen zich ook abonneren op hun favoriete hashtags. Door op de hashtag te klikken zie je een blauwe ‘Volgen’ knop. Als je daarop klikt abonneer jij je op die specifieke hashtag en verschijnen posts met deze hashtag in jouw Instagram-overzicht.

Lijst met de 30 meest gebruikte Instagram hashtags voor honden:

Dit zijn de meest gebruikte Instagram hashtags voor honden, achter de hashtag vind je het aantal berichten dat de desbetreffende hashtag gebruikt. 

Hashtags

#dog
#dogsofinstagram
#dogs
#dogstagram
#instadog
#doglover
#dogoftheday
#ilovemydog
#doglovers
#doglife
#frenchbulldog
#dogsofinsta
#doggo
#doggy
#lovedogs
#dogs_of_instagram
#rescuedog
#bulldog
#instagramdogs
#dogsofig
#doglove
#dogslife
#mydog
#cutedog
#dogsofinstaworld
#dogmom
#dogphotography
#dogsitting
#doggie
#dogofinstagram

Aantal posts (in miljoenen)

295.38
227.74
125.75
101.6
92.13
61.28
56.39
42.49
36.75
36.19
30.43
27.11
23.79
21.73
20.79
20.47
20.06
19.95
18.06
17.93
16.00
15.01
14.58
14.29
13.97
10.84
10.83
9.3
7.72
7.18

Bovenstaande hashtags zijn wereldwijd de meest gebruikte hashtags voor honden, deze kun je direct kopiëren en toevoegen aan je bericht.

Filter hieruit de minst relevante hashtags en voeg daarbij aan toe het hondenras van jouw hond of het thema van die dag, zoals Tongue Out Tuesday (#TongueOutTuesday).

Let wel op dat je niet meer dan 30 hashtags gebruikt, aangezien dit het maximale aantal hashtags is waaronder je bericht getoond kan worden.

Waar plaats ik de hashtags bij mijn bericht?

Je kunt de hashtags op twee plekken kwijt. de eerste mogelijkheid is om ze direct in je bericht te plaatsen. In dat geval zijn ze altijd zichtbaar.

Daarnaast heb je ook de keuze om ze in een reactie te plaatsen. Dit heeft mijn persoonlijke voorkeur, omdat je dan je bericht mooi ‘clean’ houdt.

Wil je het helemaal clean houden en ze onzichtbaar maken? plaats dan 4 of 5 puntjes boven de hashtags en ze verdwijnen dan naar de achtergrond. Zie de onderstaande foto voor een voorbeeld.

A D V E R T E N T I E 

Verschillende hashtag-strategieën die je kunt toepassen

Door het gebruik van de bovenstaande hashtags zorg je dat je meelift op de grote massa. Soms is dit een goede strategie, als je bijvoorbeeld al een wat groter account hebt met veel interactie.

Voor de wat kleinere accounts of de starters is het raadzaam om hier niet direct mee te starten. Kies in dit geval een aantal zoekwoorden waar minder concurrentie is. Zo heb je meer kans om getoond te worden bij de populaire berichten van de hashtag. Een boost in interactie is dan gegarandeerd.

Waar vind ik de beste hashtags voor mijn bericht?

Voor het zoeken van de beste of meest relevantste hashtags gebruik ik persoonlijk ingramer.com. Dit is een handige tool voor het vinden van de beste hashtags. Er zijn natuurlijk ook nog andere tools die je gemakkelijk via Google kunt vinden.

Handig:
Als je de juiste mix aan hashtags hebt gevonden, bewaar ze dan in een notitie op je telefoon zodat je ze altijd makkelijk kunt terugvinden en naar Instagram kan kopiëren.

Overige tips die wij je kunnen geven voor het groeien van het Instagram account van je hond:

Schrijf in het Engels

Instagram is een wereldwijd platform en de meeste gebruikers spreken Engels. Voor het beste resultaat is het dus verstandig om je berichte te vertalen in het Engels.

Is Engels niet je sterkste kant? Gebruik dan Google Translate. Translate is tegenwoordig redelijk goed in het vertalen. Het is geen proefwerk die je hoeft in te leveren.

Reacties op volgers uit Nederland kunnen natuurlijk wel gewoon in het Nederlands blijven.

Ga de interactie aan!

Om je bereik te maximaliseren is het zeer aan te raden om met anderen interactie aan te gaan. Het is immers een sociaal media platform, waar interactie nog altijd de manier is om meer exposure te krijgen.

Probeer interactie aan te gaan met je huidige publiek, maar probeer ook berichten van buiten je netwerk te liken of reageren. In dit artikel worden een aantal bruikbare tips gegeven hierover.

Volg vergelijkbare accounts uit je netwerk.

Wanneer je een nieuw account volgt krijg je suggesties om vergelijkbare accounts te volgen. Deze suggesties zijn ideaal om je netwerk uit te breiden.

Wil je ervoor zorgen dat dit account je terug volgt? Dan kun je proberen om de eerste 10-12 posts te liken én een reactie te plaatsen onder 1 bericht. Zo krijgt diegene een ‘muur’ van jouw likes en val je dus extra op bij diegene. Let wel op, dit kan gezien worden als spammen dus ga niet als een gek te keer.

Welke tips pas jij toe om het Instagram account van je hond te laten groeien? Laat het hieronder weten in een reactie of plaats een reactie onder deze post op Instagram!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen