A D V E R T E N T I E 

Wat te doen als je hond vermist raakt?

Brindle Redactie

Brindle Redactie

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Als hondenliefhebber en -baasje wil je er liever niet aan denken. Maar stel: Je hond rent weg uit de tuin of ontsnapt uit de voordeur en raakt vermist. Mocht dit gebeuren dan is het belangrijk om snel te handelen, want als je direct de juiste instanties raadpleegt en de juiste acties uitvoert is de kans op snelle terugvinden groter. Maar wát kun je doen om zo snel mogelijk je dier terug te vinden? In dit artikel delen we een aantal tips en handige hulpmiddelen om je viervoeter snel terug te vinden.

Verspreid een signalement

Raakt je hond zoek bel dan direct de dierenarts, dierenasiel of dierenambulance in jouw omgeving, geef het signalement door en laat je contactgegevens achter (verderop in de blog hebben we hier nog een slimmigheidje voor). Als mensen je hond vinden en naar een van de instanties brengt kunnen zij snel contact met je opnemen.

Verspreid daarnaast ook hetzelfde signalement op Social Media en via WhatsApp Buurtpreventie. Vraag aan mensen in de buurt om het bericht te delen. Let op dat je jouw Facebook- of Instagram-profiel wel op openbaar hebt staan. Houd daarbij zelf ook de newsfeed van je Social media in de gaten.

Kijk in alle hoeken en gaten

Uiteraard ga je als je hond vermist raakt zelf direct op zoek in de buurt om je hond te vinden. Maar kijk voor dat je als een dolle door de buurt gaat rennen, roepen of fietsen eerst in je eigen huis of hij misschien niet stiekem in een garage is opgesloten , op zolder is beland of onder een bank is gekropen. Het klinkt misschien een beetje flauw, maar hoe vaak gebeurt het wel niet dat je hond net even aan je aandacht ontsnapt en je hem per ongeluk ergens hebt opgesloten. 

Gebruik ook voor jullie bekende geluidjes, fluitjes of roep zijn of haar naam.

Ga naar de voor jullie bekende plekken

Als je er zeker van bent dat je hond niet bij de buren zit of per ongeluk zit opgesloten in een kamer of garage, ga dan na waar hij nog meer naar toe kan gaan. Loop bijvoorbeeld jullie uitlaatroute na en ga langs buren of huizen waar je regelmatig komt. Check ook je oude huisadres als je onlangs bent verhuisd.

Lees ook: Hoe herken je een gezonde hond? Dit zijn de acht tekenen!

Creëer een lokplek

Is je hond in de buurt en wil het niet luisteren of reageert het niet op al je inspanningen? Lok hem dan met zijn favoriete speeltje, snack of speelmaatje naar een plek waar je hem gemakkelijk kan ‘vangen’. Zorg er wel voor dat je hond na het pakken van z’n snack of speelgoed niet weer weg kan rennen en houd een riem paraat.

Maak gebruik van een slimme dierenpenning

Met een dierenpenning is je hond snel weer gevonden. Brindle raadt de slimme dierenpenning van met een QR code aan. Jouw dierenpenning is dan gekoppeld aan een online profiel met jouw adres- en contactgegevens. Dus wanneer jouw hond gevonden wordt, hoeft de vinder alleen maar de QR-code te scannen en jouw gegevens komen naar voren. 

Persoonlijk vinden wij onderstaande producten erg prettig. Je betaalt voor deze dierenpenningen eenmalig een vast bedrag. Je zit niet aan een maandelijks contract vast, wat bij sommige penningen wél het geval is.

Met deze dierenpenningen met QR-code wordt de vinder doorgestuurd naar de database van PetHub. Daar ziet hij of zij gelijk de gegevens die je hebt ingevoerd toen je de penning van jouw huisdier hebt vastgelegd. 

Welke gegevens kun je zoal invullen op de database van Pethub?

Pethub slaat veilig de volgende gegevens voor je op. Naam- en adresgegevens, een foto van je hond, medische gegevens, chipnummer etc. Het voordeel van deze QR dierenpenningen is dat je de gegevens op ieder gewenst moment kunt wijzigen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen, op vakantie gaat of een weekendje weg, kun je (tijdelijk) de gegevens aanpassen.

Brindle is affiliate-partner van Bol.com. Dit betekent dat wij een commissie krijgen voor elk product die via onze website wordt gekocht..

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen