A D V E R T E N T I E 

Vijf voordelen voor het verzekeren van je hond

Brindle Redactie

Brindle Redactie

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Je kunt je tegenwoordig voor alles verzekeren. Je kunt je inboedel verzekeren tegen schade, diefstal en brand, je kunt je verzekeren voor zorgkosten en sinds 2013 is het mogelijk om in Nederland een hondenverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, maar biedt zeker genoeg voordelen om het wél te doen. Wij hebben vier voordelen voor het verzekeren van je hond een rij gezet.

Voordeel 1: Je voorkomt hoge kosten achteraf

De kosten van bijvoorbeeld operaties kunnen erg hoog zijn, zo hoog soms dat je ze nauwelijks in één keer op kan hoesten. Die kosten kunnen namelijk al oplopen tot in de duizenden euro’s. Geld mag (volgens ons) geen rol spelen bij een kwestie van leven of dood als het gaat om je hond. En naast het feit dat je emotioneel bent als er iets met je hond aan de hand is, wil je je natuurlijk niet druk maken om de kosten. Een verzekering kan je in veel gevallen helpen door (een deel van) de kosten te vergoeden.

Voordeel 2: Voordeliger als je jouw hond verzekerd vanaf puppy

De wachttijd voor een hondenverzekering bedraagt in de meeste gevallen 30 dagen. Zo willen de verzekeringsmaatschappijen voorkomen dat mensen pas een verzekering afsluiten wanneer er iets met de hond aan de hand is. De puppyverzekering kent geen wachttijd. Je bent dan gelijk verzekerd voor bijvoorbeeld het chippen en het inenten van de puppy. 

Een puppyverzekering is ook iets goedkoper dan een verzekering voor volwassen honden. Wanneer je je hond pas verzekert op een latere leeftijd, wordt er gekeken naar zijn of haar medische geschiedenis. Huidige klachten en aandoeningen worden ook niet vergoed. Door je hond al vanaf jonge leeftijd te verzekeren, voorkom je dit.

Voordeel 3: Je weet waar je aan toe bent

Je komt niet voor onverwachte bedragen te staan, maar je betaald per maand een vast bedrag. Het idee dat je misschien niet genoeg geld hebt wanneer er wat gebeurd met je hond, kun je daardoor laten varen.

Door een duidelijk verzekeringspakket te selecteren weet je altijd wat de onkostenvergoedingen zijn als je eens iets vergoed moet hebben. 

Als jij ervoor kiest om een verzekering af te sluiten, let dan goed op welke polisvoorwaarden er gelden en wat wel en niet vergoed wordt. 

Voordeel 4: Een verzekering op maat

De hondenverzekeringen zijn tegenwoordig zo geregeld, dat er wordt gekeken naar het ras, de leeftijd, het gewicht en het geslacht van de hond, maar ook naar de postcode. Met die informatie wordt de perfecte premie berekend. Hierbij kijken ze naar cijfers uit het verleden, de verwachtingen voor de toekomst en de kosten daarvan.

Voordeel 5: Een verzekering hoeft niet duur te zijn

Wij raden een verzekering aan van Petplan. Je verzekert je hond bij Petplan al vanaf €5,56 per maand. Je kunt  kiezen uit een Plus, Totaal of Ongevallen Pakket. Afhankelijk van het gekozen pakket kan je de verzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.

Brindle is affiliate-partner van Petplan. Dit betekent dat wij een commissie krijgen voor elke verzekering die via onze website wordt afgesloten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pets Place alles voor je dier
DierDier

Reageren op dit artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen