Dit zijn de zes beste groenten voor jouw hond

De 6 beste groenten voor jouw hond! [+ extra voedingstips]

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Wil jij het dieet van jouw hond voorzien van iets extra’s? Dan kies je natuurlijk niet voor plakjes kaas, worst en chips, maar juist voor super gezonde groenten. In dit artikel delen wij 6 groenten die je direct aan de voeding van jouw hond kan toevoegen, zonder zorgen. Dit zijn de beste groenten voor jouw hond:

Groente 1 - Wortels

Wortelen zijn een van de beste groenten die je een hond kunt geven. Wortels zijn namelijk erg laag in calorieën en zijn een belangrijke bron van vitamine A, B, C, D, E, B1 en B6, kalium en ruwe vezels, ook voor je hond. Wortels zijn voor honden perfect als caloriearme snack of als een extraatje bij de reguliere voeding.

Voordelen van het geven van wortels aan je hond

Wortels zijn voornamelijk goed voor de ontwikkeling van de vacht en huid van je viervoeter. Het versterkt tevens de tanden en geeft het energieniveau een flinke boost.

Hoe serveer ik de wortelen aan mijn hond?

Kook de wortelen voordat je ze aan je hond geeft. Hoewel rauwe wortelen niet schadelijk zijn, zorgen gekookte wortelen voor een betere vertering. Het kan ook helpen ze iets te raspen of in kleine stukjes te snijden.

Wortelen geven aan je puppy? Doen!

Wist je dat wortels zeer goed zijn voor pups en jonge honden? Vooral als het last heeft van ontstoken of gevoelig tandvlees als het tanden wisselt. Een bevroren wortel heeft een verlichtende werking op het gevoelige tandvlees.

Voordelen van het geven van wortelen aan je hond

Vergelijkbare artikelen:

Groente 2 - Zoete aardappelen

Een groente die je misschien niet zo snel verwacht in dit rijtje. Toch zijn zoete aardappelen een zeer gezonde groente voor je hond. Het bevat namelijk veel antioxidanten die het zicht en spierkracht van de hond bevorderen. Daarnaast zitten er vele vitaminen in zoals vitamine A en C. Kook de aardappelen wel eerst voordat je ze aan je hond voert.

Groente 3 - Sperziebonen

Sperziebonen zijn een van de beste groenten die je een hond kan geven! Sperziebonen zitten boordevol vezels en de vitamines A, C en K.

Waarom zijn sperziebonen zo goed voor mijn hond?

Sperziebonen zijn goed voor het algehele immuunsysteem van je hond en zorgen voor supergezonde ogen. Sperziebonen geven een vol gevoel aan je viervoeter en zijn laag in calorieën en daarmee de perfecte tegenhanger voor vette en calorierijke snacks. Dus als je hond moet afvallen, dan zijn sperziebonen goede snackvervangers.

Hoe serveer ik de sperzieboontjes aan mijn hond?

Kook sperziebonen altijd eerst voordat je ze aan je hond geeft. Naast dat ze dan beter verteerbaar zijn, bevatten rauwe sperziebonen lecithine, te veel hiervan kan schadelijk zijn voor zowel hond als mens.

Als je een hond sperziebonen geeft, wees er dan zeker van dat je viervoeter kleine stukjes krijgt. In grote sperziebonen kunnen ze, voornamelijk de kleinere rassen, stikken.

Geef de sperziebonen als snack of als toevoeging aan de dagelijkse voeding. Het moment, in de ochtend of in de avond, maakt niet uit.

Hoeveel boontjes geef ik mijn hond?

Ondanks dat ze laag in calorieën zijn adviseren wij je hond niet meer dan 10% van zijn dagelijkse voedingshoeveelheid te geven. Een gebalanceerd voedingsdieet is essentieel voor een hond.

Twijfel je of jouw hond allergisch is voor sperziebonen? Raadpleeg dan altijd een dierenarts of een professional.

Voordelen van het geven van sperziebonen aan je hond

A D V E R T E N T I E 

Groente 4 - Spinazie

In deze bladgroente zitten veel vitamines zoals A, B, C en K, calcium (goed voor de botten), ijzer, kalium, vezels en foliumzuur. Spinazie geeft een energieboost, helpt bij het herstel van de energie en dus goed in aanvulling op het dieet van een futloze hond. Het kan zelf de kans op kanker verminderen en is tevens goed voor het hart.

Hoe serveer ik de spinazie aan mijn hond?

Een hond is een carnivoor, dit wil zeggen dat hun maag- en spijsvertering niet gemaakt is voor bladgroente. Kook daarom de spinazie licht voor je het serveert en voeg geen zout of uien toe.

Voordelen van het geven van sperziebonen aan je hond

Groente 5 - Doperwten

De antioxidanten, caroteen en flavonoïden in (dop)erwten vertragen het verouderingsproces van je hond. Door het toevoegen van erwten aan de voeding van een hond versterk je het immuunsysteem én de maag, nemen gewrichtspijnen af en krijgt je hond meer energie.

Wanneer mag een hond geen doperwten?

Geef geen erwten aan je hond als het nierproblemen heeft.

Groente 6 - Komkommers

Komkommers zijn een van de beste snacks die je een hond kan geven. En ze vallen vaak goed in de smaak bij honden omdat ze lekker knapperig zijn. 

Deze groente die vol met vitamines, K, C en B1 zit passen goed in een dieet waarbij de hond moet afvallen of als het last van diabetes heeft. Daarnaast zijn komkommers goed voor voorkomen van slechte adem en het silicium is goed voor spieren en gewrichten. 

Komkommers hebben een bewezen bloeddruk verlagende werking.

A D V E R T E N T I E 

Let op: Deze groenten zijn schadelijk voor een hond

Ondanks dat honden best veel groenten mogen zijn er ook een aantal zeer schadelijke groenten. Deze wil je dus absoluut niet aan je hond voeren. Krijgt je hond een van deze groenten op grote schaal binnen? Raadpleeg dan een dierenarts.

Conclusie

Alle bovenstaande groenten worden gezien als de beste groenten voor jouw hond en passen prima in een gezonde levensstijl, maar er zijn wel een aantal kanttekeningen:

Elke hond is anders, beoordeel jouw hond dan ook op de manier zoals je het kent! 

De informatie in dit artikel is puur ter informatie en vervangt niet het advies van een dierenarts. Twijfel je over de gezondheid van jouw hond? Raadpleeg dan altijd een specialist.

A D V E R T E N T I E 

A D V E R T E N T I E 

Reageren op dit artikel?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor jouw aanbevolen artikelen

Vond je dit een leuk artikel?

Volg ons dan op Instagram, daar delen wij elke week de nieuwste blogs, artikelen en video’s.

Alvast bedankt en tot snel!

Voordat je gaat..

Vond je dit een leuk artikel? Volg ons dan op Instagram, daar delen wij elke week de nieuwste blogs, artikelen en video’s.

Alvast bedankt en tot snel!